Home

Nering Bögel: hoofdsponsor van VC Fortutas

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een fantastische middag voor de Fortutas teams. 3 Échte toppers op het programma. Na onze jeugd van CMV6-1, konden Dames 1 en Meiden B1 Kampioen worden. Jongens A (nr 2) speelde tegen Limac (nr 1). Onder toeziend oog van wethouder Geraats dus volle tribunes in de sporthal met fanatiek publiek!

De meiden B1 hadden zaterdag in de Topklasse een heftige dag. 2 wedstrijden op het programma. Om 13:00u speelden ze in Eindhoven tegen nr2, VCE/PSV. Deze wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Om 18:00 volgde hun wedstrijd tegen de nr3, Set Up. De kampioenswedstrijd???

Was het de spanning, was het de vermoeidheid? In de eerste set liep het niet lekker. Set Up liep al snel 4 punten uit en behield de voorsprong. 20-25 verlies. In de tweede set ontliepen de teams elkaar niet veel en bleven kort bij elkaar. Een eindsprint leverde 25-20 winst op. Set Up was er ondersteboven.

Onze meiden walsten in de derde set naar een 25-7 setstand. De vierde set kende een einde, een kampioenswedstrijd waardig. Met 29-27 pakten onze meiden deze en konden ze beginnen aan het vieren van het KAMPIOENSCHAP.

Ook Dames 1 zou bij winst kampioen zijn. Afgelopen week lukte het nog niet, maar dat scenario wilden onze dames niet meer. Na een aarzelend begin kwam de machine op gang 25-21 winst. De dames gooiden alle schroom van zich af en overdonderden Limac in de tweede set met 25-12. Deze wedstrijd gingen ze pakken. Na –weer ruime- winst in de derde set (25-18) was het kampioenschap een feit. Een geweldige prestatie van onze dames. Dit geweldige gevoel leidde helaas niet naar de winst in de vierde set, die met 20-25 werd afgegeven. Het kon de pret echter niet drukken. Onze dames 1 is KAMPIOEN.

Jongens A1, tweede in de stand, speelden tegen de nr1, Limac (Limac wél heeft 2 wedstrijden meer gespeeld). Winst was dus nodig om aan te sluiten in de stand. Limac startte sterk en nam een voorsprong van 5 punten. Onze “mannen” hadden hun draai nog niet gevonden. Gelukkig vonden ze de draai tijdig terug. 25-21 De tweede was set was snel binnen. 25-10. De derde echter, was een ware thriller. Het was hard werken om Limac bij te blijven. Steeds een kleine achterstand. Op het einde echter, gingen ze gelijk op. In een zinderende finale werd de set met 31-29 binnengehaald. Het verzet van Limac was gebroken. De vierde set werd met 25-13 gewonnen. Worden de jongens onze volgende kampioen?
Onze meiden MC2 konden vandaag hun 2e plaats in de eindstand veiligstellen. In Budel, tegen Ledub MC1 wonnen ze met 1-3. (16-25  21-25  25-22  18-25). Een uitstekend resultaat!

Heren 1 stuurde Landgraaf 3 met lege handen terug naar het Zuiden 4-0 (25-22   25-18   25-23   30-28)

Onze jeugd van JB1 moest helaas het onderspit delven tegen Voerendaal. 1-3 (17-25   21-25   17-25   25-19)