Home

Nering Bögel: hoofdsponsor van VC Fortutas

Een week na de 4-0 beladen thuiswinst tegen onze grote concurrent voor het kampioenschap, Limac, moesten we weer opnieuw tegen hen aantreden. Maar nu in Linne. De toeschouwers van Limac die in Nederweert waren hadden ons een heet middagje beloofd. Dus hadden we zelf ook maar wat extra supporters gecharterd om wat tegenwicht te bieden.

En de eerste set zagen die een degelijk Fortutas. Na een gelijk opgaand begin van de set konden we in het midden even een sprongetje maken en kwamen we een puntje of 5 voor. Deze voorsprong konden we naar de eindstreep trekken en de eerste helft van de benodigde twee sets was dus binnen.
De tweede set begonnen we ook goed. Langzaam liepen we uit naar een naar een voorsprong van 18-13 maar toen dachten we al dat we het kampioenschap zo’n beetje binnen hadden...

De concentratie was even weg. Persoonlijke foutjes kwamen boven drijven en de voorsprong was binnen no time veranderd in een achterstand. De set was met 25-22 voor Limac en we stonden weer met beide benen op de grond. We kregen het niet voor niets.

De derde set was een gelijk opgaande strijd. Dan Limac voor, dan wij. Maar beide ploegen konden mede door de spanning het verschil niet maken. Uiteindelijk draaide het dus uit op een bloedstollende finish. Mooie punten, domme fouten, foutservices en schitterende reddingen. Een kampioenschapsfinish zoals je ‘m hoort te hebben. En dan heb je ‘m binnen. 28-26. Het tweede punt en daarmee het kampioenschap was binnen. Met een schitterende ontlading als gevolg. Even lekker met z’n allen springen en dan die laatste set nog.
Kampioen worden met een gewonnen wedstrijd is nog leuker. Gelukkig was bij Limac de puf er ook een beetje uit. Dus na een start waar we nog een beetje met ons hoofd bij het feestje waren, konden we de regie overnemen en uitlopen naar een royale setwinst. 3-1 winst in Linne tegen onze directe concurrent. Wat een geweldige finale.
Gelukkig heeft Mark Reijnen kunnen achterhalen waar de kampioensvlag was gebleven, want met kampioensvlag voel je je pas écht kampioen!

Zaterdag 22-4 nog een laatste wedstrijd. Nog even vol er tegen aan bij Revoc in Reuver om ook ongeslagen kampioen te worden. Maar de titel neemt niemand ons meer af. De jongens A van Fortutas zijn kampioen en zijn klaar voor de seniorencompetitie.