Home

We mogen weer! Tot snel 

Zaterdagmiddag was het zover. De Fortutas Dames 1, gesponsord door SmolenaersVanLier Tuinen, Grako Logistics en Tuinverzorging Gielen, gingen de promotiewedstrijd tegen VC Voerendaal spelen in Panningen. Na het kampioenschap van vorig jaar en de promotie naar de 2e klasse hebben de Fortutas dames laten zien dat ze zich goed ontwikkeld hebben. Het hele seizoen speelden ze bovenin de stand in hun poule mee. Met als beloning het spelen van een promotiewedstrijd tegen VC Voerendaal.

De voorbereidingen liepen, ondanks de blessures, goed en iedereen was op en top gemotiveerd om een goede wedstrijd te  spelen.
De tribune in Panningen stroomde vol met een enorme groep Fortutas supporters. Wat een geweldig gezicht was dit en wat een geweldige sfeer gaf dit Fortutas-blok. Een enorme steun voor het Fortutas team.
De eerste set werd gewonnen met 25-20 door de Fortutas dames en ook in de 2e set speelden de dames een goede wedstrijd. Toch kwam het ervaren Voerendaal goed terug, zij namen hun 1e klasse ervaring mee, maar de Fortutas dames bleven goed spelen door de aanmoedigingen van alle supporters. Ook de 2e set werd met 25-20 gewonnen en nog slechts 1 setwinst was nodig voor de promotie. In de 3e set stoomde de Fortutas dames door. Voerendaal probeerde alles wat er nog kon maar ze maakten geen kans meer. De Fortutas dames speelden erg goed, de coaches Marion en Marco bleven de rust behouden en de Fortutas dames wonnen de set met 25-12 en daarmee was de winst binnen.

Geweldig, promotie naar de 1e klasse!!! Nog nooit in de geschiedenis van VC Fortutas speelden de dames op zo een hoog niveau. In het seizoen 2018-2019 zullen de Fortutas dames uitkomen in de Nevobo 1e klasse onder leiding van Jac Clerx.
De blijdschap was na de wedstrijd erg groot bij het team en de supporters. Samen genoten ze van dit mooie resultaat. Er werd na de wedstrijd nog lang gefeest. Eerst in Panningen en daarna verplaatste het feest zich naar het terras van de Kleine Winst, waar het nog lang onrustig bleef.

Zie het fotoalbum voor de foto’s.