Home

Nering Bögel: hoofdsponsor van VC Fortutas 

Maandagavond werden in sporthal de Bengele de kampioenen van VC Fortutas gehuldigd.  De huldiging werd geopend door voorzitter Niek Creemers en wethouder Hans Houtman. Vervolgens werden de teams gehuldigd. Als eerste werd het team Meisjes B1 gehuldigd voor hun promotie naar de topklasse.

Afgelopen zaterdag was er nog verwarring of ze wel of geen kampioen waren in de hoofdklasse. Navraag bij de bond leverde op dat een dispensatieteam wel kampioen kan worden en dat de Fortutas meisjes dus 2e zijn geworden. Maar een dispensatieteam kan niet promoveren naar de topklasse en die eer is er dus voor de Fortutas Meisjes B1. Zij gaan vanaf komende zaterdag spelen in de hoogste jeugdklasse van Nederland voor Meisjes B. Voor deze prestatie werd het team met spelers Pien, Pleun, Ava, Sacha, Vera, Romy en Anouk gehuldigd. Ook de trainers Roy en Mark en de coaches Fré en Will en de tenuesponsors Account+ en Duyts Zonwering werden in het zonnetje gezet.

Vervolgens waren de kampioensteams aan de beurt. Eerst de Meisjes C1. Zij werden al in november kampioen door alle wedstrijden met 4-0 te winnen. Een enorme prestatie. Door dit kampioenschap in de hoofdklasse promoveren ze naar de hoogste jeugdklasse van Nederland, de topklasse Meisjes C. Daar gaan ze uitkomen tegen de sterkste teams van de regio Zuid. De kampioenen speelsters van dit team zijn Luci, Rebecca, Fleur, Lisa, Amy, Nienke en Lynn. Ook de trainers Roy en Mark en de coaches Erik en Mark en de tenuesponsors Konings Transportbandenbouw en Administratiekantoor Midden Limburg werden in het zonnetje gezet.

Voor VC Fortutas een unieke situatie. Nog nooit eerder in het 35jarig bestaan van de vereniging speelde een team in de topklasse van de jeugd. En vanaf nu zijn er dus twee Fortutas  teams die uit gaan komen in deze hoogste jeugdklasse van Nederland.

Tenslotte werden de kersverse kampioenen van het team Jongens B1 gehuldigd. Na alle wedstrijden gewonnen te hebben, wonnen ze zaterdag van hun concurrent en zijn ze kampioen in de 1e klasse. Hierdoor promoveren ze naar de Hoofdklasse in de Jongens B. De kampioenen spelers van dit team zijn Remco, Tom, Justin, Björn, Sander, Niels en Max. Ook hun trainier/coach Marcel en sponsor Erik Eisma Rijschool werden in het zonnetje gezet.

Na de huldiging werden de teams en hun begeleiding gefeliciteerd voor hun prestatie door de vele betrokken toeschouwers bij deze huldiging.

Voor uitgebreide fotoreportage zie het fotoalbum.